Renovatie Brussels justitiepaleis niet voor 2040 afgerond

Renovatie Brussels justitiepaleis niet voor 2040 afgerond

Het Brusselse justitiepaleis staat al decennia in de stellingen en als we minister van Justitie Koen Geens mogen geloven zal dat nog tot minstens 2040 zo zijn. Dat meldt La Libre Belgique vandaag. Kostprijs van de hele onderneming: 100 miljoen euro. De juridische activiteiten in het indrukwekkende 26.000 vierkante meter tellende gebouw op het Poelaertplein kunnen gewoon doorgaan maar er zal nog minstens 20 jaar gewacht moeten worden om het om te vormen tot een moderne en comfortabele infrastructuur.

Een situatie die Jean-Pierre Buyle, voorzitter van de orde van Franstalige en Duitstalige balies, irriteert: "Er is 320 miljoen euro gevonden om het voormalige justitiepaleis van Antwerpen te renoveren en het nieuwe te bouwen, er zijn budgetten toegekend voor de justitiepaleizen van Brugge, Gent, Kortrijk, Bergen, Luik en Namen, maar er is sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog bijna niets gedaan voor dat van Brussel", zo betreurt hij.

La Libre weet ook dat de stellingen aan de buitenkant nog tot 2032 zullen blijven staan en dat de factuur daarvoor ongeveer 70 miljoen euro zal bedragen.

bron: Belga