Reiziger uitgezet omdat ze paspoort als toiletpapier gebruikt had

Reiziger uitgezet omdat ze paspoort als toiletpapier gebruikt had

Toen de Schotse aankwam in Thailand vroeg een sceptische douanier haar waarom er pagina's ontbraken uit haar paspoort. Wilson was te verlegen om de waarheid toe te geven en zei dat ze het niet wist. De Thaise grenswachter besloot daarop dat de kapster de toegang tot het land te ontzeggen, waarna ze terug op een vliegtuig richting Schotland werd gezet.

Aan Metro getuigde ze dat het beschadigde paspoort acht keer probleemloos gebruikte,  tot nu. Haar plan om een maand in Thailand rond te reizen voordat ze begon aan een werkvakantie in Australië viel echter niet volledig in het water. Eenmaal in Schotland vroeg ze een nieuwe reispas aan via de spoedprocedure, waarna ze opnieuw richting oosten vertrok.

Als een paspoort beschadigd is, kan het geweigerd worden bij een grenscontrole. De schade kan immers wijzen op vervalsing en daar treden sommige landen, waaronder Thailand, bijzonder streng tegen op. Als je dus op het toilet verzeild raakt zonder papier, gebruik je beter iets anders de pagina's van een officieel document.