Regen ruimt komende dagen plaats voor zomerzon

Regen ruimt komende dagen plaats voor zomerzon

Vanmiddag kan het vooral in het oosten en het zuidoosten van het land nog regenen, met eventueel hier en daar onweer. Ook vannacht, maandag en dinsdag bestaat de kans op een bui, maar vanaf woensdag blijft het droog. Het kwik klimt tot 25 graden op vrijdag. Dat meldt het KMI. Zondagmiddag verwachten we opklaringen en vaak droog weer over het westen. Elders is het zwaarbewolkt met soms nog lichte of matige regen in vele regio's. Over het zuidoosten is er kans op onweerachtige buien. De maxima schommelen van 18 graden in de Hoge Venen tot 22 graden in het uiterste zuiden. Zondagavond verlaat de regen ons land richting Duitsland. We verwachten in vele streken opklaringen, maar enkele buien blijven mogelijk.

Zondagnacht wordt het overwegend droog met aan zee wel nog meer kans op een bui. Op het einde van de nacht is er vooral over het zuiden kans op nevel of wat mist. We krijgen minima van 7 of 8 graden in de Hoge Ardennen tot 14 graden in de kuststreek. Er waait een meestal matige zuidwestenwind.

Maandagochtend krijgen we in de meeste streken opklaringen, maar aan zee is er meer kans op wolken met mogelijk enkele buien. In de loop van de dag verschijnen er meer wolken en vergroot vooral ten noorden van Samber en Maas de kans op een paar buien. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 22 graden in de Kempen.

Dinsdag zijn de opklaringen eerst breed. In de loop van de dag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en kan er hier en daar een bui vallen. Van woensdag tot vrijdag droog weer met, na het mogelijke ochtendgrijs, vaak zon. Elke dag iets warmer en vrijdag maxima rond 25 graden.

bron: Belga