Red Panthers opnieuw derde na 4-1 zege tegen Groot-Brittannië

Red Panthers opnieuw derde na 4-1 zege tegen Groot-Brittannië

De Red Panthers (FIH-13) hebben vandaag in Antwerpen in hun negende wedstrijd in de Hockey Pro League met 4-1 gewonnen van olympisch kampioen Groot-Brittannië (FIH-2). Bij de rust stonden de Belgen 2-0 voor. Dankzij de zege klimmen ze opnieuw naar de derde plaats op. België kwam op voorsprong langs Pauline Leclef (7. pc) en Judith Vandermeiren (15. pc). Anne-Sophie Weyns (38.) maakte er 3-0 van. In het vierde kwart scoorde Sarah Robertson (51e) voor de Britten. Dat bleek slecht een eerredder, want amper een minuut later herstelde Barbara Nelen (52e) de driepuntenkloof.

Voor het team van bondscoach Niels Thijssen was het de vijfde zege in de Pro League. België speelde ook al twee keer gelijk en verloor twee keer. In het klassement wippen de Belgen over Australië naar de derde plaats, achter leider Nederland en Argentinië. De top vier speelt in juni de Final Four in Amsterdam.

De Panthers mogen nu nog twee thuiswedstrijden afwerken, tegen Duitsland (zondag 2 juni) en Nederland (zaterdag 8 juni). Daarna wachten verplaatsingen naar Nederland (9 juni) en Duitsland (12 juni) om vervolgens af te sluiten met thuiswedstrijden, opnieuw in Wilrijk, tegen Nieuw-Zeeland (16 juni), Australië (19 juni) en Argentinië (23 juni).

bron: Belga