Red Dragons winnen met 3-2 tegen Slovakije op European Golden League

Red Dragons winnen met 3-2 tegen Slovakije op European Golden League

De Belgische nationale mannenvolleyploeg (FIVB 12) heeft zijn eerste wedstrijd in de European Golden League volley met 3-2 (14-25, 21-25, 25-19, 25-21 en 15-13) gewonnen van Slovakije (FIVB 27). In het Brusselse Paleis 12 kwamen de Red Dragons, zonder een pak sterkhouders, 0-2 achter tegen de Slovaken. Met winst in twee sets op rij kwamen ze echter opnieuw op gelijke hoogte, om het vervolgens in de tiebreak af te maken.

De European Golden League is een landencompetitie voor de Europese subtop, net onder de Nations League. Ook Letland (FIVB 65) en Turkije (FIVB 33) maken nog deel uit van poule A. Na de openingswedstrijd spelen de Belgische mannen woensdag opnieuw in Paleis 12, ditmaal tegen Turkije. Vervolgens volgt een dubbele ontmoeting met Letland, eerst in Riga (2 juni) en vervolgens in de Lange Munte in Kortrijk (9 juni). De groepsfase wordt afgesloten met uitwedstrijden in Turkije (12 juni) en Slovakije (15 juni).

De groepswinnaar plaatst zich voor de eindronde van de European Golden League in de Estse hoofdstad Tallinn (21-22 juni). Vorig jaar misten de Red Dragons - als tweede in groep A na Estland - nipt die Final Four. De Esten stoomden vervolgens door naar de eindzege en zijn dit jaar als gastland rechtstreeks verzekerd van deelnamebewijs aan de eindronde.

Na de European Golden League spelen de Red Dragons een eerste olympisch kwalificatietoernooi (9-12 augustus). Op 12 september start het EK waar België een van de medeorganisatoren is.

bron: Belga