Recorddag voor treinen naar de kust

Recorddag voor treinen naar de kust

Meer dan 29.500 reizigers zijn donderdagochtend op de trein gestapt richting kust. Dat is een record voor deze zomervakantie. NMBS legt met het mooie weer al sinds dinsdag dagelijks zes extra treinen in van en naar de kust. Ook dit weekend worden zowel zaterdag als zondag zes bijkomende treinen ingezet. Het populairste treinstation was Oostende, waar maar liefst 17.000 mensen van de trein stapten. Het station van Blankenberge volgt met 10.600 reizigers op de tweede plaats.

Ook dit weekend zet de NMBS met het mooie weer opnieuw twaalf extra treinen in. Zowel zaterdag als zondag gaat het om drie treinen richting Blankenberge. Deze vertrekken 's ochtends in de stations van Welkenraedt, Leuven en Brussel-Noord en rijden 's avonds terug.

Reizigers kunnen vanaf vrijdag tot en met maandag gebruik maken van het weekendbiljet. Daarmee reis je voor de helft van de prijs heen en terug naar eender welk Belgisch treinstation. De volledige dienstregeling is terug te vinden op detrein.be of via de gratis NMBS-app.

bron: Belga