Racing Genk pakt broodnodige driepunter tegen AA Gent in strijd om Play-off I

Racing Genk pakt broodnodige driepunter tegen AA Gent in strijd om Play-off I

Racing Genk heeft dinsdag in zijn eerste wedstrijd zonder Peter Maes AA Gent met 2-0 verslagen op de 21e speeldag in de Jupiler Pro League. Alejandro Pozuelo (19.) en Nikos Karelis (26. pen) troffen raak voor de thuisploeg. Vanuit de tribunes in de Luminus Arena zag kersvers Genk-coach Albert Stuivenberg, de opvolger van de maandag ontslagen Peter Maes, hoe Renato Neto voor de eerste serieuze dreiging zorgde. Maar Marco Bizot hield de Limburgers recht. Aan de overzijde trof Karelis de paal. Jakob Rinne verspeelde de bal nadien op knullige wijze, Genk aarzelde niet om dit af te straffen.

Pozuelo zag zijn naam op het scorebord verschijnen. Anderson Esiti liep vervolgens de bedrijvige Thomas Buffel onderuit in het strafschopgebied. Karelis faalde niet vanaf de penaltystip: 2-0. Beide teams kregen in de eerste helft nog verscheidene kansen, maar doelpunten vielen er niet meer. Een scorende Buffel werd nog afgevlagd voor buitenspel.

AA Gent bracht na de pauze te weinig om nog iets aan de score te veranderen, terwijl ook Genk onderuitzakte. Hein Vanhaezebrouck moest met lede ogen aanzien hoe de Buffalo's hun derde nederlaag op rij slikten.

Racing Genk pakte een broodnodige driepunter in de strijd voor deelname aan Play-off I. De club is negende met 28 punten. Twee plaatsen hoger is AA Gent terug te vinden met 32 punten. Om 20u30 sluiten STVV en Standard op Stayen de 21e speeldag af.

bron: Belga