Racing Genk mikt op revanche tegen Antwerp in openingswedstrijd zevende speeldag

Racing Genk mikt op revanche tegen Antwerp in openingswedstrijd zevende speeldag

Na de Bekerfinale van gisterennamiddag mogen alle ogen opnieuw op Play-off I gericht worden, daarin wordt komend weekend de zevende speeldag afgewerkt. Leider Racing Genk opent morgenavond (20u30) de debatten met een thuiswedstrijd tegen Antwerp, het enige team in Play-off I waartegen het reeds punten liet liggen. In de heenronde verloren de Genkenaars op de tweede speeldag met 1-0 op de Bosuil, voor het overige bleven ze foutloos en diepten ze met een indrukwekkende vijftien op achttien de voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge uit tot zes punten, op vier speeldagen van het einde en zo lijken de Limburgers naarstig op weg naar een vierde landstitel, de eerste sinds 2011. Toch staat er nog heel wat druk op de ketel, want op de achtste speeldag wacht er voor de Genkenaars de verplaatsing naar Club, dat dan zijn laatste troefkaarten moet uitspelen. Voor Genk komt het er dus op aan de voorsprong van zes punten te behouden, om zo met een geruster gemoed naar het Jan Breydelstadion te kunnen trekken.

Vooraleer het zover is, moet Club zondagavond voor de Slag om Vlaanderen nog naar AA Gent, dat gisteren in de Bekerfinale tegen KV Mechelen een nieuwe opdoffer te verwerken kreeg. De Gentenaars staan in deze play-offs met een één op achttien en drie gescoorde doelpunten achter hun naam, maar ondanks alles zijn ze nog niet uitgeteld voor Europees voetbal. Als KV Mechelen alsnog veroordeeld wordt voor wedstrijdvervalsing eind vorig seizoen, maakt de nummer vijf in Play-off I nog kans op het laatste Europese ticket. Die vijfde plaats is met één puntje meer dan de Gentenaars momenteel in handen van Anderlecht, dat net als Gent nog niet kon winnen in de play-offs. Sporting krijgt zondagnamiddag Standard over de vloer, de eerste keer dat beide teams elkaar kruisen sinds de stopgezette Clasico van 12 april.

In Play-off IIA staat zaterdag in de vooravond met Charleroi tegen Sint-Truiden een rechtstreeks duel om de leidersplaats op het programma. In de stand tellen de Truienaars twee punten meer dan de Karolo's. Maar ook KV Oostende, dat zaterdagavond op bezoek gaat bij Eupen, en tweedeklasser Westerlo, dat naar reeksgenoot Beerschot Wilrijk moet, zijn nog niet uitgeteld.

In Play-off IIB is leider KV Kortrijk zaterdag bij een driepunter thuis tegen Waasland-Beveren zo goed als zeker van een stek in de finale. Eerste achtervolger Union beschikt immers niet over een Europese licentie en gaat op bezoek bij Cercle, dat zich naar het seizoenseinde sleept en vandaag ook zijn coach Laurent Guyot bedankte voor bewezen diensten. De speeldag wordt zondagavond afgesloten met de derby tussen Moeskroen, dat in de reguliere competitie niet meer kon verliezen en in de play-offs blijkbaar niet meer kan winnen, en Zulte Waregem.

bron: Belga