Racepiloot Anthony Kumpen ook in beroep vier jaar geschorst

Racepiloot Anthony Kumpen ook in beroep vier jaar geschorst

Racepiloot Anthony Kumpen (40) mag tot 14 september 2022 aan geen enkele sportwedstrijd deelnemen. Zijn dopingschorsing van vier jaar is in beroep bevestigd. Kumpen werd tijdens de 24 Uur van Zolder in augustus 2018 positief bevonden op amfetamines. Dat schrijft Het Belang van Limburg zaterdag. De Hasselaar was niet bereikbaar voor commentaar. Kumpen verklaarde de aanwezigheid van amfetamine en pOH-amfetamine door het gebruik van dexedrine, een middel dat hij zegt te nemen tegen ADHD. "Na een zwaar ongeluk in Tours werden de gekende symptomen van ADHD sterker, zodat verdere medicatie noodzakelijk bleek", klonk het vorige maand nog in een persbericht. "Deze medicatie werd voorgeschreven door een arts. Anthony Kumpen ontkent met klem ooit doping te hebben gebruikt in een poging zijn prestaties of uithouding op onrechtmatige wijze te bevorderen. Hem afschilderen als opzettelijke dopingzondaar is volstrekt onjuist, bijzonder tergend en hoogst schadelijk."

Zijn verdediging werd dus niet gevolgd, want ook in beroep wordt Kumpen vier jaar geschorst. Vrijdag werd de automobielfederatie officieel op de hoogte gebracht, net als het Wereldantidopingagentschap Wada eerder. Meerdere bronnen bevestigen het nieuws.

Noch Kumpen, noch zijn advocaten waren de voorbije week bereid tot commentaar. Hij kan de straf nog aanvechten bij de Raad van State (enkel voor procedurefouten) en het het Internationaal Sporttribunaal (TAS) in Lausanne.

bron: Belga