Race Witte Huis - Aanhangers van Sanders bezetten mediacentrum Democratische conventie

Race Witte Huis - Aanhangers van Sanders bezetten mediacentrum Democratische conventie

Na de aanstelling van Hillary Clinton als officiële presidentskandidate bezetten aanhangers van Bernie Sanders de mediatent op de Democratische conventie, om nogmaals hun boosheid te uiten over het volgens hen oneerlijk verlopen nominatieproces. Onmiddellijk na de officiële nominatie van Clinton gingen zo'n honderd demonstranten neerzitten aan de ingang van de tent, sommigen van hen hadden hun mond afgeplakt met tape waarop het woord "silenced" stond geschreven.

Buiten riepen ze "de hele wereld kijkt mee", toen de politie de deuren blokkeerde en journalisten de toegang tot het protest ontzegde.

Volgens de demonstranten ging het om een vreedzaam protest. "We willen ons democratisch gevoel uiten", zo vertelde deelnemer Brian Ertz, die van mening is dat de conventie bedoeld is om te debatteren over alle ideeën uit het hele land. "Als ze eenheid hadden gewild, hadden ze een echt democratisch proces gevolgd om die te bereiken", zo zei hij.

De onvrede bij de aanhangers van Sanders wordt grotendeels veroorzaakt door de mails die Wikileaks afgelopen weekend lekte, waaruit blijkt dat de partijleiding een voorkeur had voor Clinton als Democratische kandidaat bij de presidentsverkiezingen van november.

bron: Belga