Raadkamer bevestigt aanhouding van vijftiger uit Diepenbeek na vluchtmisdrijf

Raadkamer bevestigt aanhouding van vijftiger uit Diepenbeek na vluchtmisdrijf

De raadkamer in Hasselt heeft vandaag de aanhouding bevestigd van de 56-jarig E. L. uit Diepenbeek, die sinds het weekend in de cel zit voor het plegen van vluchtmisdrijf na een aanrijding in Hasselt. Zaterdagavond rond 20.15 uur maaide hij op de Koning Boudewijnlaan drie voetgangers van de rijbaan ter hoogte van het evenement Winterland. Twee van hen raakten zwaargewond, de derde liep lichtere letsels op. De man werd nadien uit een café gehaald. De onderzoeksrechter heeft E. L. zondagmorgen aangehouden en opgesloten wegens het onopzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen, dronken sturen en vluchtmisdrijf.

De man was blijkbaar volledig van de kaart toen hij uit het café werd gehaald, aldus zijn advocate Vanessa Penninger vandaag na de raadkamerzitting. Hij had geen geldig rijbewijs op zak, aangezien dat eerder al was ingetrokken. De man liet tijdens de zitting blijken dat hij besefte dat wat hij gedaan had niet door de beugel kon.

"Hij zal zijn verantwoordelijkheid opnemen. Enkele maanden geleden kreeg hij een herseninfarct. Daarvoor neemt hij medicatie. Hij nam die medicatie in combinatie met alcohol, zonder zelf te weten wat die mix tot gevolg heeft. Op het ogenblik van de aanrijding zelf was hij volledig weg. Hij raakte ook niet in paniek zoals een ander normaal persoon in paniek zou raken na een aanrijding", aldus meester Penninger na de zitting. De man woont samen met zijn twee hulpbehoevende broers.

Bij het ongeval werden een 26-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Berlare en een 27-jarige vrouw uit Gent door het voertuig gegrepen. De man was er het ergste aan toe en verkeerde zelfs een tijdje in levensgevaar. Na de klap reed de wagen door. Een agent zag het voertuig met verbrijzelde voorruit geparkeerd staan in de Frans Massystraat in Hasselt. De man zat op café in dezelfde straat.

bron: Belga