Quick populairste Vlaamse burgemeester op Twitter

Quick populairste Vlaamse burgemeester op Twitter

In Vlaanderen zijn er 79 twitterende burgemeesters op een totaal van 310. Dit betekent dat een kwart van de burgemeesters over een twitteraccount beschikt. In Wallonië zijn er 58 twitterende burgemeesters op een totaal van 267. Dit betekent dat één vijfde van de burgemeesters over een twitteraccount beschikt. Dat blijkt uit onderzoek van Pinakes.

Titelvoerend burgemeester van Bergen Elio Di Rupo was de eerste om de twittertechnologie te omarmen: de premier maakte zijn account @eliodirupo reeds aan op 16 april 2007. Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, toonde zich ook een early adopter: hij was in december 2008 de eerste Vlaamse burgemeester die zich een twitteraccount aanschafte. Benoît Cerexhe was de eerste Brusselse burgemeester die zich op het sociale netwerk begaf, in februari 2009.

Elio Di Rupo is ook in termen van populariteit koploper onder de burgemeesters: maar liefst 99.706 twitteraars volgen het doen en laten van de eerste burger van Bergen.

Vincent Van Quickenborne komt op de tweede plaats en is de eerste Vlaamse burgemeester met 59.472 volgers, Alexander De Croo sluit de top 3 af met 42.311 volgers.

Ook het aantal volgers van Gents burgemeester Daniël Termont, vorig jaar nog de populairste Vlaamse twitterburgemeester, steeg gestaag naar 25.860. Toch valt Termont uit de top 3 – De Croo en Van Quickenborne zijn pas dit jaar burgemeester geworden.