Pukkelpop opent de deuren voor eerste festivalgangers

Pukkelpop opent de deuren voor eerste festivalgangers

De eerste festivalgangers stromen massaal toe op Pukkelpop in Kiewit, waar ze zich al vanaf woensdagmiddag op de camping konden installeren. Om 18 uur ging het festivalterrein open, terwijl vanaf 19 uur de eerste optredens van de 33ste editie van het festival beginnen. Bezoekers met een combiticket of een donderdagticket kunnen woensdagavond al genieten van onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig, Warhaus en Coely.

Vanaf de middag was het al erg druk op Pukkelpop. Vanaf dit jaar moet iedereen zijn festivalbandje afhalen aan Camping Chill, waardoor er lange wachttijden waren om op de camping te geraken. Om 18 uur gingen de deuren van de festivalweide officieel open. Daniël Busser in de Dance Hall en dirk. in de Castello mochten het festival aftrappen.

Donderdag opent het festival officieel om 11 uur. Onder meer Rag'n'Bone Man, Dua Lipa, The War On Drugs en Arcade Fire maken dan hun opwachting op het hoofdpodium. De Pukkelpop-organisatie verwacht ongeveer 60.000 bezoekers per dag, met uitzondering van woensdag, aangezien enkel bezoekers met een donderdag- of combiticket dan al welkom zijn. Verder is het festival voorlopig niet uitverkocht, dus bezoekers kunnen nog voor elke dag tickets kopen.

Travis Scott heeft zijn optreden van vrijdag afgezegd door onvoorziene verplichtingen met de MTV Music Awards. Hij wordt als headliner vervangen door dj Charlotte De Witte. Zij zal dus twee keer op Pukkelpop spelen: op donderdag in de Boiler Room en vrijdag op de Main Stage.

bron: Belga