Proximus reageert niet op cijfers Peeters

Proximus reageert niet op cijfers Peeters

Proximus kan momenteel niet reageren op de uitlatingen van minister van Werk Kris Peeters over afvloeiingen en aanwervingen bij de telecomoperator, aldus een woordvoerder. Het bedrijf verwijst opnieuw naar de communicatie die aangekondigd is voor morgenochtend, voor de opening van de beurs. Tot dan zal de handel in het aandeel Proximus opgeschort blijven op de Brusselse beurs. Na overleg tussen de regeringstop en CEO Dominique Leroy zei Peeters aan de pers dat er in het transformatieplan sprake zou zijn van 1.900 afvloeiingen en 1.250 aanwervingen. De cijfers zijn "niet definitief" en de regering verwacht in de komende uren nog verdere verduidelijking, klonk het.

"We gaan morgenvroeg een externe communicatie uitsturen, dat blijft zo", zegt de woordvoerder van Proximus. "We gaan vandaag niet reageren op statements."

Eerder op de ochtend meldde de vakbond ACV-Transcom dat er morgen om 8 uur een bijzonder paritair comité plaatsvindt. De vakbonden zullen er van de directie vermoedelijk uitleg krijgen over de geplande "kostenoptimalisatie", zei Ben Coremans van de christelijke vakbond. De socialistische vakbond bond gisteren de kat de bel aan en vreesde voor een verlies van 2.000 voltijdse banen.

bron: Belga