Proximus League - Oud-Heverlee Leuven zet Emilio Ferrera op straat

Proximus League - Oud-Heverlee Leuven zet Emilio Ferrera op straat

Emilio Ferrera (49) is niet langer coach van Oud-Heverlee Leuven. De club uit eerste klasse B maakte zondag wegens de tegenvallende resultaten een einde aan de samenwerking. Ook zijn assistent Patrick Asselman wordt bedankt voor bewezen diensten. Ferrera volgde in november 2015 de ontslagen Jacky Mathijssen op. Hij kon de club niet in de hoogste klasse houden maar mocht toch aan boord blijven. Nu ook in 1B onvoldoende succes wordt geboekt, moet hij opstappen. De 1-3 nederlaag van zaterdag tegen Tubeke werd hem fataal.

"Ferrera diende na de degradatie naar 1B in moeilijke omstandigheden een kern samen te stellen in een voor de club onbekende reeks waar veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Hij zette een ploeg neer die verzorgd technisch voetbal bracht, maar de resultaten lieten hem in de steek met slechts 5 overwinningen op 22 wedstrijden", luidt het in een persbericht. "Onze club ambieert nog steeds de 4e plaats in het klassement (OHL staat vijfde, red) en bijhorend ticket voor Play Off II. Het bestuur was dan ook genoodzaakt om in te grijpen na de twee nederlagen tegen rechtstreekse concurrenten Union en Tubize."

"De club betreurt het afscheid omdat er overduidelijk op ontzettend hoog niveau getraind werd en omdat het langetermijnproject dat werd uitgetekend met Ferrera (over de begeleiding van de jonge talenten) nu in het gedrang komt", luidt het verder.

Assistentcoach Hans Vander Elst neemt voorlopig over tot er een opvolger is aangeduid.

bron: Belga