Procontinentaal team Manzana Postobon stapt per direct uit wielersport

Procontinentaal team Manzana Postobon stapt per direct uit wielersport

De Colombiaanse procontinentale ploeg Manzana Postobon heeft vrijdagavond aangekondigd met onmiddellijke ingang uit de wielersport te stappen. Het team werd de afgelopen week door de Internationale Wielerunie (UCI) voorlopig geschorst nadat naar buiten kwam dat renner Juan José Amadar positief had getest op de steroïde boldenone. In april was ook zijn ploegmakker, Wilmar Paredes, al betrapt op gebruik van EPO. Manzana Postobon werd door de UCI voorlopig geschorst voor een periode van 15 tot 45 dagen, zoals de reglementen voorschrijven bij twee dopinggevallen in twaalf maanden tijd.

De holding achter het team - Corporación Pedaleamos por Colombia - wachtte de tegenanalyses voor haar renners echter niet af en bevestigde in een persbericht de stekker uit het team te trekken. "We hebben als team ethiek en een dopingvrije sport altijd hoog in het vaandel gedragen", getuigde sterke man Alejandro Restrepo. "Gezien de recente ontwikkelingen met dopingzaken rond het team hebben we besloten ons terug te trekken uit nationale en internationale wedstrijden."

Manzana Postobon bestond tien jaar, waarvan sinds 2017 als procontinentaal team. Dit seizoen werd tot dusver slechts twee maal gewonnen, een etappe in de Ronde van Taiwan (Bryan Gomez) en een rit in de Ronde van Asturië (Carlos Quintero).

bron: Belga