Pro League heeft 100.000 euro veil voor sociale projecten

Pro League heeft 100.000 euro veil voor sociale projecten

De Pro League heeft voor het vierde jaar op rij een projectoproep gelanceerd voor sociale projecten van de 24 profclubs. Het budget werd opgetrokken naar 100.000 euro, te verdelen over de goedgekeurde voorstellen. Dat meldde woordvoerder Stijn Van Bever donderdag. De acties die door de Pro League-clubs worden ingediend, worden een voor een voorgelegd aan een jury. Die beoordeelt de inzendingen op kwaliteit, innovatie, betrokkenheid van de club en de mate waarin de mediakanalen worden aangesproken. Ook een score op betrokkenheid bij de sociale acties wordt opgenomen in de totaaluitslag.

De ploegen met het beste voorstel krijgen ook het grootste deel van de koek. Zo werd AA Gent en Club Brugge vorig seizoen elk een subsidie van 6.000 euro toegekend. Clubs die geen voorstel indienen, grijpen naast het financieel ruggensteuntje. Vorig seizoen waren dat Eupen, Zulte Waregem, STVV, Tubeke, Union, Cercle Brugge en Lierse. Drie seizoenen geleden bedroeg het budget voor de projectoproep nog 50.000 euro, vorig jaar deelde de Pro League 75.000 euro uit.

Intussen heeft de Pro League ook een nieuwe CSR-manager gevonden. Julie Schauwaers treedt maandag in dienst als opvolger van Van Bever, die in december 2018 benoemd werd als woordvoerder van de Pro League.

bron: Belga