Prinselijke missie Argentinië en Uruguay - Prinses Astrid nu ook ereburger van Montevideo

Prinselijke missie Argentinië en Uruguay - Prinses Astrid nu ook ereburger van Montevideo

Prinses Astrid is vrijdag tot ereburger - "Visitante Illustre" - van de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo uitgeroepen. Eerder deze week viel die eer haar ook in Buenos Aires in Argentinië al te beurt. De Belgische economische missie in Argentinië en Uruguay loopt stilaan op zijn einde. In Montevideo waren er vrijdag wel nog enkele politieke contacten gepland, onder meer met burgemeester Daniel Martinez. Die schonk de prinses een medaille.

Die uitreiking werd gevolgd door een omstandige presentatie waarin de Uruguayanen hun troeven voor investeerders uit de doeken deden. Het land kent al jaren economische groei, en is op dat vlak een stuk stabieler dan buurland Argentinië. Bovendien zijn er interessante belastingkortingen voor bedrijven.

Na een week boordevol ontmoetingen was de lange presentatie van de Uruguayanen er voor sommige delegatieleden teveel aan. Wie wel aan het opletten was, kon de Uruguayanen wel betrappen op een slordigheid. Tot twee maal toe werd in de presentatie over de "republiek België" gesproken.

bron: Belga