Prins William en Kate gaan verhuizen naar Londen

De Britse prins William en zijn gezin verhuizen dit jaar nog naar de Engelse hoofdstad. Dat maakt het Britse hof bekend op Twitter.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Voorlopig behouden William en Kate hun woning in Norfolk nog, maar in de zomer verkast het koninklijke paar naar 'appartement 1A' van Kensington Palace. 'Hunne Koninklijke Hoogheden kijken ernaar uit om meer officiële taken namens de koningin te vervullen en voor de goede doelen die zij steunen. Hiervoor is het nodig dat zij meer tijd doorbrengen in Londen. Prins George gaat vanaf september naar school in Londen en prins Charlotte zal naar de kleuterschool en uiteindelijk ook naar school gaan in Londen'', zo schrijft het Britse hof.

Kensington Palace has issued an update about The Duke and Duchess of Cambridge's plans for 2017 pic.twitter.com/1RguPHMdHB

— Kensington Palace (@KensingtonRoyal) 20 januari 2017

William zal dan ook stoppen met zijn werk als helikopterpiloot voor de East Anglia Ambulance Service. Via Twitter bedankt hij zijn collega's. "Het was geweldig om deel uit te maken van een team professionele, getalenteerde mensen die elke dag levens redden", tweette hij.

The Duke thanked his colleagues and said: "I have loved being part of a team of professional, talented people that save lives every day." pic.twitter.com/Vu0fgtiXKf

— Kensington Palace (@KensingtonRoyal) 20 januari 2017

In het verleden lag William wel eens onder vuur omdat hij zich te weinig zou bezighouden met officiële verplichtingen. Volgens de Britse pers werkte hij er vorig jaar zo'n 108 af, terwijl zijn vader Charles op die leeftijd meer dan 400 actes de présence gaf.