Prins George wordt uitgelachen met balletlessen, maar krijgt steun uit onverwachte hoek

Prins George wordt uitgelachen met balletlessen, maar krijgt steun uit onverwachte hoek

Een jongen die ballet danst kan helaas nog steeds op kritiek rekenen. Dat is voor prinsjes niet anders. De Amerikaanse presentatrice Lara Spencer moest flink lachen met een dansende George in haar talkshow 'Good Morning America'. "We zullen zien hoe lang dat duurt, prins William", voegde ze er nog gemeen aan toe.

#metutu

Gelukkig deelde de rest van de Amerikanen niet die mening en staken ze de Britse prins een hart onder de riem. Op Times Square verzamelden 300 balletdansers, mannen en vrouwen, om voor de studio's van 'Good Morning, America' hun talent te tonen. Met spandoeken als 'Jongens dansen ook' en 'Ik wou dat ik op 6-jarige leeftijd begonnen was' bewezen de dansers dat ballet voor iedereen is weggelegd.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

This is AWESOME! ?????? . #MEtutu #balletforall #boysdoballet #boysdancetoo #goodmorningamerica #educate #judgementfreezone #iamme #idanceforme #marshallellisdancer #marshallellisdanceschool #orlando #florida #centralflorida #ballet #balletschool #ballettrainingprogram #iloveME

Une publication partagée par Marshall Ellis Dance School (@marshallellisdanceschool) le

Op social media worden de video's van de protestactie duchtig gedeeld onder de #metutu en #boysdancetoo.

Spencer heeft zich achteraf geëxcuseerd op Instagram: "Of het nu om ballet gaat of iets anders dat je wilt ontdekken, ik vind dat iedereen vrij is om zijn passie te beleven", verklaarde de presentatrice. Ook in de talkshow gaf ze toe dat haar reactie "heel dom" was.

Bron: Flair