Primera Division - Real Madrid neemt leiding over na nipte zege tegen Betis

Dankzij een 2-1 thuiszege tegen Betis in de voorlaatste wedstrijd van de 27e speeldag heeft Real Madrid de leiding weer overgenomen in de Spaanse Primera Division. De Koninklijke profiteerde zo optimaal van het puntenverlies van FC Barcelona, dat eerder op zondag met 2-1 onderuit ging op bezoek bij Deportivo La Coruna. Met 62 punten heeft Real een voorsprong van twee punten op Barça en vijf op FC Sevilla. Bovendien heeft Real Madrid nog een wedstrijd minder op de teller staan.

Betis staat pas op de veertiende plaats in de Primera Division, maar kwam in Bernabeu na 24 minuten toch op voorsprong na een flater en owngoal van Real-doelman Keylor Navas. Met de rust in zicht bracht Cristiano Ronaldo de thuisploeg langszij met een rake kopbal. Op de verlossende 2-1 was het vervolgens tot de slotfase wachten, toen aanvoerder Sergio Ramos een hoekschop in doel kopte. Even voordien was Betis met tien gevallen na een tweede gele kaart voor Cristiano Piccini. In de toegevoegde tijd moest Navas Real nog rechthouden met een knappe redding.