Priester opgepakt met cannabis en een pistool terwijl hij dronken achter het stuur zat

Priester opgepakt met cannabis en een pistool terwijl hij dronken achter het stuur zat

Een katholieke priester werd gearresteerd in Alaska voor verboden wapenbezit en rijden onder invloed. Daarbij was hij ook nog in het bezit van een pakje marihuana.

Pater Sean P. Thomson werd aan de kant gezet door agent Christopher Bitz op 24 maart toen de verkeerspolitie zag dat hij te hard reed en zwalpte met zijn pick-up truck op een landelijke weg in de buurt van McKinley Village. Bitz zei dat Thomson gedesoriënteerd was en dat hij toegaf dat hij dronken was.

Thomson waarschuwde wel dat hij een handpistool aan de achterkant van de wagen had verstopt, maar hij vergat de agent te waarschuwen voor het 9 mm pistool in zijn achterzak.

De agent vond al snel het pistool in de zak van de priester samen met een zakje marihuana in zijn trui.

Bitz schreef in zijn rapport dat de priester weigerde om een alcoholtest te laten afnemen die zijn toestand nauwkeuriger zou kunnen beschrijven.

Hij arresteerde de priester toen voor rijden onder invloed, het weigeren om een alcoholtest te laten afnemen, het in bezit zijn van drugs, het dragen van een vuurwapen onder invloed en het feit dat hij de agent niet verteld had dat hij een pistool droeg.

Thomson beweert nog steeds onschuldig te zijn. Hij blijft priester voor het katholieke bisdom van Fairbanks, maar is op administratief verlof geplaatst, vertelde Ronnie Rosenberg, juridisch coördinator en de directeur van de menselijke hulpbronnen voor het bisdom.

Hij zal vrijdag voor de rechtbank verschijnen.