Priester beschuldigd van orgieën en pooierschap

Priester beschuldigd van orgieën en pooierschap

Het onderzoek tegen Andrea Contin, de priester van Padua, kwam er na klachten van drie vrouwelijke parochianen. De 48-jarige pastoor is niet aangehouden, maar de politie verdenkt hem wel van het vergaren van immorele inkomsten en psychologisch geweld.

Daarnaast wordt Contin ook verdacht van souteneurschap over vijftien vrouwen. Als een pooier promootte de geestelijke de dames op swingersites. Met de opbrengst zou hij tripjes naar Kroatië, Frankrijk en Oostenrijk hebben gefinancierd.

Volgens The Times heeft de politie al enkele onkuise zaken gevonden bij meneer pastoor. Zo verborg hij pornografische video's in kaften met namen van pauzen. Daarnaast heeft Contin ook seksspeeltjes en films van orgieën in de pastorie vlakbij de San-Lazzarokerk.

De hobby's van de zielenherder kwamen aan het licht in de zomer toen een parochiaan klacht indiende bij de lokale bisschop. De Kerk maakte geen melding van de aantijgingen bij de politie, omdat ze een eigen onderzoek had ingesteld. Contin zou intussen naar Kroatië gevlucht zijn.