Premier Michel biedt medeleven aan na aanslagen Sri Lanka - contactnummer bij Buitenlandse Zaken

Premier Michel biedt medeleven aan na aanslagen Sri Lanka - contactnummer bij Buitenlandse Zaken

Premier Charles Michel heeft vandaag zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van de slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka. "Wanneer de terreur ons probeert te verdelen, kunnen we alleen verenigd zijn", zo tweette hij. "We staan schouder aan schouder met Sri Lanka na deze verschrikkelijke aanvallen op paaszondag. We rouwen om het verlies van zovele mensenlevens en onze deelneming gaat uit naar families en vrienden. Wanneer de terreur ons probeert te verdelen, kunnen we alleen verenigd zijn", zo deelde Michel mee.

Eerder had ook minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders de aanslagen al scherp veroordeeld. Hij deelde mee dat Buitenlandse Zaken contact legt met de Belgen die in Sri Lanka wonen of er op reis zijn, om uit te zoeken of ze in veiligheid zijn en hulp nodig hebben. Buitenlandse Zaken staat ook in contact met de lokale autoriteiten om informatie over de buitenlandse slachtoffers en gewonden in te winnen.

Mensen in België die zich zorgen maken over familie, vrienden of kennissen in Sri Lanka, kunnen dan weer contact opnemen met Buitenlandse Zaken op het nummer 02/501.81.11

Touroperator Tui heeft weet van 29 Belgen die hun vakantie momenteel doorbrengen op Sri Lanka. Vier Belgen zijn op rondreis en 25 Belgen hebben een vast verblijf in hotels die niet in de getroffen regio liggen. "We zijn zeker dat alle Belgen in orde zijn", zegt woordvoerder Piet Demeyere vanochtend aan Belga.

Ook Thomas Cook-Neckermann heeft geen Belgische klanten in de getroffen regio's. "Alle Belgische toeristen bevinden zich in een andere regio. We volgen de situatie nauw op en hebben contact met alle Belgen op Sri Lanka", aldus een woordvoerster van de touroperator. Hoeveel Belgen er exact op het eiland zitten, zoekt Thomas Cook-Neckermann nog uit.

bron: Belga