Premier League - David Luiz tekent voor drie jaar bij Chelsea

Premier League - David Luiz tekent voor drie jaar bij Chelsea

David Luiz heeft een contract voor drie jaar getekend bij Chelsea. Dat deelde de Engelse Premier League-club woensdagavond mee. Eerder waren Paris Saint-Germain en Chelsea al tot een akkoord gekomen over de terugkeer van de 29-jarige Braziliaanse verdediger naar Londen. Met de transfer is volgens Engelse media een bedrag van 40 miljoen euro gemoeid. In 2014 verliet Luiz Chelsea om in Parijs te gaan voetballen. PSG betaalde toen vijftig miljoen voor de Braziliaanse international.

Luiz is de tweede defensieve versterking die Chelsea enkele uren voor het sluiten van de transfermarkt aantrekt. Eerder woensdag maakte de Londense club ook al de komst van de Spaanse linksachter Marcos Alonso bekend, die zijn handtekening gezet heeft onder een contract van vijf seizoenen bij "The Blues".

Chelsea, de ploeg van Rode Duivels Thibaut Courtois, Eden Hazard en Michy Batshuayi, telt na drie speeldagen nog het maximum van de punten in de Premier League en staat samen met Manchester City en Manchester United aan de leiding.

.

bron: Belga