Premier League Darts - Kim Huybrechts sleept punt uit de brand tegen Jelle Klaasen

Premier League Darts - Kim Huybrechts sleept punt uit de brand tegen Jelle Klaasen

Op de vijfde speeldag in de Premier League Darts heeft Kim Huybrechts (PDC-13) donderdag in het Engelse Exeter 6-6 gelijkgespeeld tegen de Nederlander Jelle Klaasen (PDC-9). Ondanks het punt zakte de 31-jarige Antwerpenaar naar de voorlaatste plaats. Huybrechts hield tot 3-3 gelijke tred met Klaasen, maar faalde dan bij het uitwerpen en zag zijn tegenstander tot 6-3 uitlopen. Dankzij uitworpen van 64 en 81 en nadat Klaasen vier matchdarts miste, kon Huybrechts toch nog een punt uit de brand slepen. Huybrechts eindigde met een gemiddelde van 93,96 per drie darts. Klaasen liet gemiddeld slechts 87,57 noteren, maar kwam ondanks zijn gemiste matchdarts wel aan een hoger checkout percentage: 30 procent tegenover 26,09 voor Huybrechts.

Wereldkampioen Michael van Gerwen (PDC-1) kwam niet in actie. De Nederlander heeft last van een rugblessure. Dave Chisnall (PDC-6) speelde daarom donderdag twee wedstrijden, terwijl Van Gerwen op de achtste speeldag twee matchen zal afwerken.

Na drie gelijke spelen en twee nederlagen is Huybrechts negende in de stand. Hij houdt alleen Klaasen achter zich. De Nederlander heeft ook drie punten, maar een slechter legsaldo. Volgende week neemt Huybrechts het op de zesde speeldag tegen Van Gerwen op. Op 30 maart vallen er na de negende speeldag twee spelers af. De top acht gaat nog zeven wedstrijden door tot 11 mei. De beste vier spelen de play-offs op 18 mei in de O2 Arena in Londen. Van Gerwen verdedigt zijn titel. Voor de winnaar is er 250.000 pond (292.000 euro) weggelegd.

Het is de tweede keer dat Huybrechts aan de competitie mag deelnemen. In 2015 eindigde hij na één zege, twee gelijke spelen en zes nederlagen op de tiende en laatste plaats, waarop hij voor 2016 geen uitnodiging in de bus kreeg.

.

bron: Belga