Praet vervangt Verstraete, Trossard moet wellicht afhaken

Praet vervangt Verstraete, Trossard moet wellicht afhaken

Dennis Praet ziet zijn goeie prestaties bij Sampdoria beloond met een selectie voor de Rode Duivels. De middenvelder vervangt in de kern voor de duels tegen Zwitserland en Nederland Birger Verstraete (KAA Gent), die in september wel nog werd geselecteerd. Praet zou vorige maand al opgeroepen worden voor het tweeluik Schotland-IJsland, maar stond toen geblesseerd aan de kant. Nu is de 24-jarige ex-Anderlechtspeler wel fit en mag hij dus hopen op een tweede cap. De eerste dateert van eind 2014, toen hij in het oefenduel tegen IJsland mocht invallen.

"De vorige keer was Praet geblesseerd. We volgen hem al een jaar bij zijn club en nu wil ik nagaan hoe hij zich inpast in deze groep", legde Martinez uit. Birger Verstraete is daardoor het kind van de rekening. "Ik was heel blij over wat hij liet zien bij de nationale ploeg. De komende wedstrijden geven mij nu de kans om weer andere spelers aan het werk te zien", aldus de bondscoach.

Leandro Trossard zit eveneens in de groep van 26 maar de kans is groot dat het Genkse goudhaantje zal moeten afhaken. De winger liep in het Europa Leagueduel tegen het Noorse Sarpsborg immers een schouderontwrichting op en moest op een draagberrie van het veld worden gevoerd. Eerste onderzoeken wezen op een onbeschikbaarheid van zes weken.

"Genk vliegt vanmiddag terug vanuit Noorwegen. Om 14 uur staat er een scan op het programma", verduidelijkte Martinez. "Ik verwacht slecht nieuws. Dit soort blessures kan een operatie betekenen maar het kan ook dat hij maar twee of drie dagen out is. Hoe dan ook vond ik het belangrijk hem te selecteren want hij is heel goed op dreef bij Genk."

bron: Belga