Portugal reist met Cristiano Ronaldo en 23 andere spelers af naar Brussel

De Portugese bondscoach Fernando Santos heeft vanmiddag zijn selectie bekendgemaakt voor de oefeninterlands van de Seleçao tegen Bulgarije (25 maart in Leiria) en tegen de Rode Duivels (op 29 maart in het Koning Boudewijnstadion). Santos selecteerde 24 spelers, meest in het oog springende naam is uiteraard die van Real Madrid-superster Cristiano Ronaldo. Hij krijgt het gezelschap van onder meer Pepe (Real Madrid), Danny (Zenit), Nani (Fenerbahçe) en William Carvalho (ex-Cercle Brugge, nu Sporting). De oefeninterland tegen Portugal is voor de Rode Duivels de eerste in de aanloop naar het EK in Frankrijk. De laatste onderlinge confrontaties met de nummer zeven op de FIFA-ranking dateren van 2007, toen de Belgen in de EK-kwalificaties tweemaal de duimen moesten leggen (4-0 in Lissabon en 1-2 in Brussel). Cristiano Ronaldo en co spelen op EURO 2016 in groep F tegen Oostenrijk, Hongarije en IJsland en zijn een mogelijke opponent van de Belgen in de tweede ronde (als de Portugezen hun groep winnen en België tweede wordt in zijn poule).

De selectie:

Doelmannen: Anthony Lopes (Lyon/Fra), Eduardo (Dinamo Zagreb/Kro), Rui Patrício (Sporting)

Verdedigers: Bruno Alves (Fenerbahçe/Tur), Cédric en José Fonte (Southampton/Eng), Eliseu (Benfica), Pepe (Real Madrid/Spa), Raphael Guerreiro (Lorient/Fra), Ricardo Carvalho (Monaco/Fra), Vieirinha (Wolfsburg/Dui)

Middenvelders: Adrien Silva (Sporting), João Mário (Sporting), William Carvalho (Sporting), André Gomes (Valencia/Spa), Bernardo Silva (Monaco/Fra), Danilo Pereira (FC Porto), Renato Sanches (Benfica)

Aanvallers: Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Spa), Danny (Zenit/Rus), Éder (Lille/Fra), Nani (Fenerbahçe/Tur), Rafa (SC Braga), Ricardo Quaresma (Besiktas/Tur)

bron: Belga