PopcornTime komt dan toch naar iOS

PopcornTime, ook wel bekend als de 'Netflix van de torrents', is vanaf nu beschikbaar op iOS, en dat zonder dat je moet knoeien met de gevoelige interne software van je Apple toestel.

De originele open-source versie van PopcornTime heeft een turbulent jaar achter de rug. De eerste versie werd eigenlijk direct na zijn opstart afgesloten ten gevolge van strafrechtelijke dreigingen. De ontwikkeling van het programma werd sindsdien door verschillende groeperingen overgenomen. Popcorn-Time.se is waarschijnlijk een van de strafste.

Ondanks de tegenstand hebben de ontwikkelaars tegen lichtsnelheid de technische moeilijkheden overwonnen. Het compleet afgeschermde iOS-platform van Apple vormde echter nog wel een laatste hindernis. Maar het was een kwestie van tijd tot ook de iOS-vesting moest sneuvelen.

PopcornTime is immens populair, het programma is het gratis alternatief van Netflix, maar maakt gebruik van torrents. Waar je bij torrents normaal moet wachten tot je film of aflevering volledig gedownload is voor je hem kan bekijken gaat dat bij PopcornTime direct. Omdat het nog steeds piraterij is, is het een doorn in het oog van Hollywood, maar de makers van Popcorn-Time.se maken zich sterk dat ze nooit offline gehaald zullen worden.