Politiegeweld VS - Charlotte heft avondklok opnieuw op

Politiegeweld VS - Charlotte heft avondklok opnieuw op

De stad Charlotte (North Carolina) heeft de avondklok, die werd ingesteld vanwege de zware protesten na de dood van de zwarte man Keith Scott door de politie, opnieuw opgeheven. Dat melden verschillende Amerikaanse media op gezag van de plaatselijke autoriteiten. "Burgemeester Jennifer Roberts en de voorzitter van de raad van County Commissioners Trevor M. Fuller kondigen aan dat de stad Charlotte met onmiddellijke ingang de avondklok opheft", klinkt het in een mededeling. "Burgemeester Roberts blijft de gemeenschap aansporen om samen te komen en haar samenhorigheid uit te drukken op een op een vreedzame en wettelijke manier."

De stad had vrijdag een avondklok ingesteld van middernacht tot 06.00 uur, nadat bij rellen die uitbraken tijdens manifestaties tegen politiegeweld verschillende mensen gewond raakten en één persoon om het leven kwam. De protesten gingen voort ondanks de avondklok, maar verliepen grotendeels rustig.

De manifestaties begonnen donderdag na de dood van Keith Lamont Scott op 20 september. Hij werd doodgeschoten door de politie omdat hij een wapen bij zich zou hebben gehad en een bedreiging zou hebben gevormd, maar volgens zijn familie en getuigen was de man niet gewapend.

bron: Belga