Politie zoekt naar lichaam van Maddie McCann in Duitse tuin

Politie zoekt naar lichaam van Maddie McCann in Duitse tuin

De zoektocht werd dinsdagochtend gestart en gaat door in een volkstuincomplex in een voorstad ten westen van de stad Hannover. De plek werd volledig ontruimd en afgezet en er worden onder meer speurhonden en een graafmachine ingezet.

Volgens de politie kadert de zoektocht binnen de verdwijning van Maddie McCann, de Britse peuter die in 2007 verdween uit een vakantiewoning in het Portugese Praia da Luz. Of er wel degelijk stoffelijk overschot aangetroffen werd, is niet duidelijk.

Vlakbij woonplaats hoofdverdachte

Wel bevindt de locatie zich op enkele kilometers van de plek waar hoofdverdachte Christian Brückner in 2010 woonde nadat hij jarenlang in Portugal verbleef. De 43-jarige Duitser leefde toen in een caravan in Hannover en repareerde daar auto's. Even later werd hij in dezelfde stad veroordeeld voor fraude en diefstal. Hij zit momenteel een gevangenisstraf van 21 maanden uit wegens drugshandel.

Wellicht vermoord

Vorige maand maakte de Duitse politie bekend dat ze aanwijzingen hebben dat Maddie vermoord werd. Ze beweerden zelfs te weten hoe haar moordenaar – de verdachte Christian B. – te werk ging.

In Hannover suchen Ermittler einen Garten ab. Die Durchsuchung steht im Zusammenhang mit der verschwundenen Maddie McCann, heißt es von der Polizei. https://t.co/lBVXr6sZ9R

— heute.at (@Heute_at) July 28, 2020