Politie komt tussen vechtende tieners, maar delft het onderspit in danswedstrijd

Politie komt tussen vechtende tieners, maar delft het onderspit in danswedstrijd

https://www.facebook.com/aaliyahlovingya/videos/792864037490488

Wanneer de Amerikaanse politie het nieuws haalt, is dat vaak geen goed nieuws. Dit keer is het gelukkig anders.

Nadat de lokale politie ingreep in een gevecht tussen twee groepjes tieners, vroeg een agente aan de menigte om te vertrekken. Aaliyah Taylor had echter andere plannen. Ze liet haar gsm een liedje afspelen en begon te dansen. De agente kon ermee lachen en antwoordde dat "haar moves veel beter zijn."

Volgens Taylor sloot de agente een deal met haar: als Taylor de danswedstrijd won mochten de tieners blijven, als zij won moesten ze vertrekken. Na intensieve dance battle knuffelden de deelnemers eindelijk, kroonden ze zich beiden als winnaars en iedereen ging tevreden naar huis.

"In plaats van hard tegen ons in te gaan, draaide ze de situatie helemaal om en maakte ze er iets leuk van", getuigt Taylor aan de Washington Post. "Ik had niet gedacht dat de politie zo cool was. Blijkbaar zijn er ook goede smerissen."

De agente wilt niet bij naam genoemd worden, omdat de video niet om haar draait. "Het is een beetje gênant dat deze video zo populair is geworden. Dit is echter wat we elke dag doen", aldus de agente, die vanuit alle hoeken lof ontvangt voor haar reactie op de situatie. Zelfs president Obama liet via Twitter weten dat hij onder de indruk is van de ingreep van de agente.