Politie identificeerde Vietnamese spil in mensensmokkel

Politie identificeerde Vietnamese spil in mensensmokkel

De politie heeft de spil gevonden van een mensensmokkel vanuit Vietnam die vorige woensdag tot het drama van 39 lijken in een koelwagen in het Engelse Essex heeft geleid. Dat bericht de Engelse krant Daily Mirror. Vorige woensdag zijn in een vanuit Zeebrugge verscheepte koelcontainer 39 dode lichamen ontdekt. De politie van Essex ging er eerst van uit dat het om Chinezen ging, maar verlegde de focus naar Vietnamese slachtoffers.

Volgens de Daily Mirror is de politie achter de identiteit van de Vietnamese spilfiguur gekomen. Een speciale taskforce zou zoeken naar T. die miljoenen zou hebben verdiend aan wanhopige gezinnen die een beter leven zochten. Politieagenten in de Vietnamese provincies Ha Tinh en het aangrenzende Nghe An, vanwaar minstens 24 van de dodelijke slachtoffers afkomstig zouden zijn, beschouwen de man als de baas van de "hele bende" in de regio.

De Mirror kreeg naar eigen zeggen te horen dat het aan T. zou zijn dat de ouders van de 26-jarige Pham Thi Tra My, die in de vrachtwagen zou zijn omgekomen, 22.000 dollar als voorschot van 40.000 dollar zouden hebben betaald. Het zou volgens haar broer haar tweede poging zijn geweest om in Groot-Brittannië binnen te raken. Een eerste keer werd zij gevat en over het Kanaal teruggestuurd.

bron: Belga