Pokémon Go laat nieuwe Pokémon op spelers los

In december verschijnt er naar verwachting een grote update van het populaire spel Pokémon Go. Er zouden niet alleen nieuwe functies bijkomen, er zou ook een lading nieuwe Pokémon geïntroduceerd worden.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Dat blijkt uit een onderzoek van de broncode van het spel door PokeVS, schrijft de technologiewebsite Venture Beat. Een dergelijke update zou de hype, die sinds deze zomer rond het spel ontstaan is, een nieuwe boost kunnen geven. En met de feestdagen in het vooruitzicht kon de timing van de update niet beter. De populariteit van het spel, dat meer dan 500 miljoen keer werd gedownload en maar liefst 600 miljoen dollar (566 miljoen euro) in het laatje bracht voor ontwikkelaar Niantic Labs, is de afgelopen maanden sterk afgenomen. Veel spelers lijken uitgekeken op het spel.

Niantic Labs-topman John Hanke heeft al eerder laten vallen dat hij oor heeft voor de verzuchtingen van gebruikers en van plan is om hun wensen in de toekomst in te willigen. Verwacht wordt dan ook dat de update het mogelijk maakt om een-op-een gevechten te starten en Pokémon uit te wisselen met andere gamers.