Players Championship darts - Kim Huybrechts gooit nine-darter, maar gaat er wel snel uit

Players Championship darts - Kim Huybrechts gooit nine-darter, maar gaat er wel snel uit

Kim Huybrechts (PDC-12) heeft zaterdag in het Engelse Barnsley de vijfde nine-darter in zijn carrière gegooid. Hij deed dat in de eerste ronde van het derde toernooi in het Players Championship. Het hielp de 31-jarige Antwerpenaar aan een 6-1 zege tegen de Nederlandse amateur Sven Groen. Een ronde later lag Huybrechts er echter al uit. Jamie Caven (PDC-30) bleek met 6-3 te sterk. Voor Ronny Huybrechts (PDC-44) eindigde het in de derde ronde, de zestiende finales. Daarin moest hij nipt met 6-5 de duimen leggen voor de Duitser Martin Schindler (PDC-131). De oudste van de broers Huybrechts had zich bij de laatste 32 geschaard door Dimitri Van den Bergh (PDC-50) in een Antwerps onderonsje met 6-1 te kloppen. Mike De Decker (PDC-74) werd al in de eerste ronde met 6-1 uitgeschakeld door de Oostenrijker Mensur Suljovic (PDC-10).

Rob Cross (PDC-73), nog maar drie maanden prof, was de verrassende toernooiwinnaar. In de finale versloeg hij Mervyn King (PDC-21) met 6-5, goed voor zijn eerste PDC-titel. Geen enkele van de eerste tien reekshoofden wist zich voor de kwartfinales te plaatsen. De top drie van de wereldranglijst schopte het zelfs niet tot de achtste finales. Wereldkampioen Michael van Gerwen (PDC-1) en Gary Anderson (PDC-2) gingen er in de derde ronde uit, Peter Wright (PDC-3) al in de tweede.

Zondag vindt in Barnsley het vierde van 22 toernooien in het Players Championship plaats. De finale wordt eind november in Mineshead gespeeld.

.

bron: Belga