Plantjesweekend Kom op tegen Kanker gaat vrijdag van start

Plantjesweekend Kom op tegen Kanker gaat vrijdag van start

Ook dit jaar organiseert Kom op tegen Kanker tijdens het derde weekend van september een "Plantjesweekend", waarbij in heel Vlaanderen azalea's verkocht worden. De 24ste editie start op vrijdag en duurt tot en met zondag. De plantjes kosten zeven euro per stuk en worden verkocht door vrijwilligers. Dat kan aan de supermarkt zijn, op de markt of aan de voordeur. Op de website van Kom op tegen Kanker zijn de verkooppunten per postcode terug te vinden.

De opbrengst gaat naar steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. Het gaat dan onder meer over speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker, het Kankerfonds en de Kankerlijn. Een deel van de opbrengst gaat ook naar palliatieve zorg en lotgenotengroepen.

De azalea's zijn duurzaam gekweekt, en vanaf dit jaar zijn de plantenpotjes ook verpakt in een biologisch afbreekbaar folietje.

Bij het Plantenweekend vorig jaar werd een recordaantal van 325.420 azalea's verkocht, wat ruim 2,2 miljoen euro opleverde.

bron: Belga