Pijnlijk! Meer dan 300 jaar oude viool achtergelaten op trein in Groot-Brittannië

Pijnlijk! Meer dan 300 jaar oude viool achtergelaten op trein in Groot-Brittannië

De verloren viool werd in 1709 vervaardigd door de Duitse luthier David Tecchler. Stephen Morris was dat instrument dinsdagavond vergeten op de trein die van het station London Victoria reed naar Orpington, ten zuidoosten van de hoofdstad.

"We doen alles wat we kunnen om de waardevolle viool van Stephen terug te vinden. Onze collega's hebben al hemel en aarde bewogen om te proberen begrijpen wat hem overkomen is", zegt een woordvoerder van de spoormaatschappij Southeastern. De onderneming werkt ook samen met de spoorwegpolitie. De beelden van bewakingscamera's worden onderzocht om na te gaan of iemand met de viool van de trein is gestapt.

Andrea Boccelli

BBC schrijft dat Stephen Morris het instrument geleend had van zijn vrouw, die eveneens een professionele violist is. De man had tijdens het weekend samen met het Royal Philharmonic Orchestra twee concerten van Andrea Boccelli moeten begeleiden.

Morris werkte als beroepsmuzikant mee aan onder andere de soundtracks van Lord of the Rings en James Bond-films. Zijn vioolspel is ook te horen op platen van David Bowie en Stevie Wonder.