Philippe Gilbert wint slotrit, Maurits Lammertink pakt eindzege

Philippe Gilbert wint slotrit, Maurits Lammertink pakt eindzege

Philippe Gilbert (BMC) heeft na de tweede etappe met aankomst bergop in Schifflange nu ook de afsluitende rit van de Ronde van Luxemburg (2.BC), met start in Mersch en aankomst na 178,2 kilometer in de straten van de hoofdstad Luxemburg, gewonnen. Gilbert finishte voor de Nederlander Maurits Lammertink (Roompot-Oranje), die de eindlaureaat is van deze rittenkoers. Dylan Teuns eigende zich de derde plaats toe voor de Italiaan Marco Marcato en de Nederlander Huub Duyn. Philippe Gilbert is in het eindklassement tweede op 9 seconden van Lammertink.

Belgisch kampioen Preben Van Hecke zette na 5 kilometer samen met de Duitser André Greipel, winnaar van de eerste rit in lijn, en de Zwitser Pirmin Lang de eerste vlucht van de dag op. Jérôme Baugnies en de Argentijn Eduardo Sepulveda repten zich naar de kopgroep en zo kregen we na 13 kilometer koers vijf leiders. Zij kregen van het peloton een voorgift van maximaal 7:05 maar dan begonnen de renners van Roompot-Oranje Peloton stelselmatig het tempo op te voeren. In de vier plaatselijke ronden met daarin telkens de beklimming van de Pebeierberg werden de leiders gegrepen.

In volle finale trachtte Philippe Gilbert nog een gooi te doen naar de eindzege maar Maurits Lammertink reageerde gepast en de Nederlander kon aanpikken bij een versnelling van Gilbert. Laatstgenoemde pakte wel de ritzege maar Lammertink had aan de tweede plaats genoeg om met het gele leidersshirt huiswaarts te keren. Hij volgt daarmee de Duitser Linus Gerdemann op als eindlaureaat.

bron: Belga