Penelope Cruz is de meest sexy vrouw ter wereld

Penelope Cruz is de meest sexy vrouw ter wereld

Esquire, een bekend mannenblad, heeft actrice en model Penelope Cruz benoemd tot Sexiest Woman Alive in 2014. De 40-jarige Cruz sprak uitgebreid met het tijdschrift, maar liet weinig los over haar privéleven met acteur en echtgenoot Javier Bardem en hun twee kinderen.

Ze gunde het mannenblad wel inzicht in haar carrière en hoe haar artistieke belangen door de jaren heen veranderen. "Ik heb het mezelf vaak moeilijk gemaakt. Vooral in mijn tiener en twintiger jaren," vertelde Cruz aan Esquire. "Ik voelde mij aangetrokken tot drama. De meeste acteurs hebben dat, vooral als kunstenaar. We voelen ons verleid om de duisterenis te verkennen. Nu ben ik er veel minder in geïnteresseerd . Voor mij is het meest aantrekkelijke, charmante, leuke en interessante ding - hoe zou ik het noemen - een plan."

In 2009 won de Spaanse actrice haar eerste Academy Award en mocht ze een Oscar mee naar huis nemen voor haar bijrol in Vicky Christina Barcelona. Cruz werd nadien nog twee keer genomineerd voor de Oscars.

Scarlett Johansson won de titel Sexiest Woman Alive vorig jaar, Mila Kunis in 2012 en Rihanna in 2011.