Paul Floreal eerste Belgisch kampioen Risk

In de Brugse Stadshallen is zaterdag voor de allereerste keer een Belgisch kampioenschap Risk georganiseerd. De oudste deelnemer Paul Floreal (58) veroverde in eigen stad de nationale titel. Het eerste Belgisch kampioenschap Risk werd op poten gezet door San Verrecas, zelf een verwoede speler van het gezelschapsspel. De organisator deed inspiratie op bij onze noorderburen, die al sinds 2015 een nationale titelstrijd houden. "Ik heb aan het Nederlands kampioenschap deelgenomen, waardoor het idee ontstaan is om zelf met een BK te beginnen." In de praktijk werd het een open Belgisch kampioenschap, want er streden ook negen Nederlanders om de overwinning.

De organisatie hoopte op honderd deelnemers, maar lokte zaterdag uiteindelijk 47 spelers naar de Stadshallen van het Brugse Belfort. Om 10.45 uur gingen de voorrondes van start en ook in de namiddag werd het kaf nog van het koren gescheiden. De beste zes spelers vochten zaterdagavond in een spannende finale om de titel. Paul Floreal uit Brugge trok aan het langste eind en mag zich een jaar lang Belgisch kampioen noemen.

Volgend jaar zullen de Stadshallen opnieuw het decor vormen voor het Belgisch kampioenschap Risk. Wellicht zal het evenement dan in februari gehouden worden.

bron: Belga