Parijs en Londen drijven veiligheidsmaatregelen rond moskeeën op

Parijs en Londen drijven veiligheidsmaatregelen rond moskeeën op

Zowel Parijs als Londen drijven de veiligheidsmaatregelen aan moskeeën op na de aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland. Bij het geweld in Christchurch vielen minstens 49 doden. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner liet vandaag weten dat de veiligheidsmaatregelen rond moskeeën in het hele land worden versterkt. "Uit voorzorg heb ik onze prefecten onmiddellijk opgedragen de hoogste waakzaamheid te betrachten en hen gevraagd het toezicht op plaatsen van gebed in ons land op te voeren. Er komen patrouilles rond religieuze gebouwen", schreef hij op Twitter.

Ook de politie in de Britse hoofdstad Londen voert de patrouilles rond moskeeën op, zegt de Londense burgemeester Sadiq Khan. "Hartverscheurend nieuws uit Nieuw-Zeeland vanmorgen waar onschuldige mensen zijn vermoord vanwege hun geloof", tweette Khan. "Londen is bij de mensen van Christchurch in het licht van deze gruwelijke terreuraanslag", voegde hij eraan toe. "Londen zal altijd de diversiteit vieren die sommigen proberen te vernietigen."

Khan zei dat hij in nauw contact staat met de Londense Metropolitan Police, "die de patrouilles rond moskeeën intensiveren en contact houden met leden van alle gemeenschappen".

bron: Belga