Paradijselijk Filipijns eiland gaat zes maanden lang toeristen weren

Paradijselijk Filipijns eiland gaat zes maanden lang toeristen weren

De tropische Filipijnen hebben maar liefst 7000 eilanden. Net zoals vele andere idyllische bestemmingen trekt Boracay een massa toeristen aan. Deze evolutie is slechts ontstaan de afgelopen jaren. De ene na de andere reiswebsite prijst de locatie vanwege zijn parelwitte stranden en hemelsblauwe water. Met een stormloop aan volk als gevolg. Laat nu net daar het schoentje wringen.

Geen bezoekers meer 

Niet alle bezoekers en hotels nemen het nauw met de strenge wetgeving rond fauna en flora. Illegale bouw en een gebrek aan riolering hebben ervoor gezorgd dat Boracay volgens president Duterte "een beerput" is geworden. Uit protest gaat de Filipijnse regering vanaf 26 april alle toeristen bannen. Een kuisploeg moet het eiland in die tijd weer netjes maken.

Economische schade 

Hoewel de opruimactie ongetwijfeld een positieve invloed zal hebben op het milieu, vrezen hotel- en horeca-uitbaters voor een financieel bloedbad. Geschat zouden er 36.000 banen sneuvelen en een verlies geboekt worden van 56 miljoen peso (87 miljoen euro). De overheid verzekert handelaars dat de impact van de sluiting minimaal is en een noodfonds hun verlies zal dekken.