Pakistan zit volgens Indiase Binnenlandminister achter aanval in Kasjmir

Pakistan zit volgens Indiase Binnenlandminister achter aanval in Kasjmir

De aanval op een belangrijke legerbasisis in het door India beheerde deel van de regio Kasjmir werd gepleegd door terreurgroepen die gesteund worden door Pakistan. Dat heeft de Indiase minister van Binnenlandse Zaken Rajnath Singh gezegd. "Pakistan is een terroristische staat en moet zo ook beschouwd en geïsoleerd worden", tweette Singh na een vergadering in New Delhi over de veiligheidssituatie in Kasjmir en de rest van het land. Bij de aanval kwamen 17 soldaten om. "Er zijn ondubbelzinnige en overtuigende aanwijzingen dat de daders van de aanval bijzonder goed getraind, zwaar bewapend en uitstekend uitgerust waren", aldus Singh. Hij voegde eraan toe diep teleurgesteld te zijn "in Pakistans blijvende en rechtstreekse steun aan terreur en terreurgroeperingen".

Ook de Indiase premier Narendra Modi sprak zich al uit over de aanval. Hij tweette dat "zij die achter deze verachtelijke aanval zitten niet onbestraft zullen blijven".

De aanval gebeurde op een administratieve legerbasis in Uri, gelegen vlakbij de de facto militaire grens die Kasjmir opdeelt in een Indiaas en een Pakistaans deel. Het leger ging in de tegenaanval en schakelde daarbij naar eigen zeggen vier rebellen uit. Bij de aanval raakten ook meer dan 20 soldaten gewond, van wie er 12 in kritieke toestand waren.

bron: Belga