«Pacquiao wil revanche tegen Mayweather»

«Pacquiao wil revanche tegen Mayweather»

Het duurde destijds vijf jaar voor het 'Gevecht van de Eeuw' tussen Pacquiao en Mayweather geregeld raakte, maar de verwachtingen werden niet helemaal ingelost. De Amerikaan won de kamp uiteindelijk op punten, al liet dat een wrange nasmaak achter bij zijn tegenstander.

"Geen schijn van een kans"

Een herkansing zat er ook niet in, omdat Mayweather nadien op pensioen trok. Mogelijk krijgt Pacquiao nu toch zijn zin, aangezien Conor McGregor erin geslaagd is om de Amerikaan te verleiden tot een comeback. Eind augustus mag de Ierse MMA-vechter proberen om de bokslegende aan het wankelen te krijgen, iets waar Pacquiao overigens zelf niet in gelooft.

«Hij heeft geen schijn van een kans», liet de 38-jarige Filippijn onlangs optekenen. «Het zou wel eens een erg saai gevecht kunnen worden. Ik zie niet in hoe McGregor Floyd zelfs nog maar zou kunnen raken. Hoe kan dat ook? Hij heeft geen enkele professionele ervaring als bokser.»

Zichzelf geeft hij natuurlijk wél een kans, al moet Pacquaio eerst wat ritme opdoen. Om die reden bokst hij zondag tegen de Australiër Jeff Horn, met als inzet de WBO-titel bij de weltergewichten. In een gesprek met Sky News maakt zijn trainer Freddie Roach duidelijk wat de échte bedoeling is.

Snelle knock-out

«Pacquiao wil een nieuw gevecht tegen Mayweather en om van hem te winnen, moet je goed in vorm zijn», klinkt het. «Tegen Horn moet hij dus imponeren. Ik verwacht een snelle knock-out.»

En McGregor? Die stoomt zich ondertussen klaar voor zijn gevecht met Mayweather, zoals blijkt uit een reeks foto's die hij postte op Twitter. De Ier lijkt vooral te schaven aan zijn verdedigende skills, wat volgens kenners zijn zwakke punt is.

Gloving up. pic.twitter.com/tzdloEnT1P

— Conor McGregor (@TheNotoriousMMA) June 27, 2017

Zijn trainer John Kavanagh is alvast lovend over de vorderingen van zijn beschermeling. McGregor zelf barst zoals steeds van het zelfvertrouwen. «Ik sta op het punt om de wereld te verbazen», luidt een van de onderschriften bij de foto's. Of dat klopt, komen we te weten op 26 augustus.