Overstromingen eisen 7 levens in Beieren, minstens 8 gewonden na storm op rockfestival

Overstromingen eisen 7 levens in Beieren, minstens 8 gewonden na storm op rockfestival

De dodentol van de zware overstromingen in het zuiden van Duitsland is vrijdag opgelopen naar zeven, nadat een 72-jarige man in het ziekenhuis is overleden na een hartaanval. Bij een blikseminslag op het muziekfestival 'Rock am Ring' in Mendig vielen vrijdagavond minstens 8 gewonden. Een ouder koppel van 77 en 81 jaar dat sinds donderdag vermist was in de gedeeltelijk overstroomde stad Simbach am Inn, werd ongedeerd teruggevonden door reddingswerkers. Daarmee zijn er geen vermisten meer in het gebied. Donderdag werden in Simbach am Inn vijf mensen dood teruggevonden, onder hen drie vrouwen van eenzelfde familie en twee mannen van 75 en 65 jaar. Het lichaam van een vrouw van 80 werd in een naburige stad teruggevonden.

Vrijdagavond raakten verschillende mensen gewond tijdens een blikseminslag op het muziekfestival 'Rock am Ring' in Mendig (Rijnland-Palts), gelegen op een 15-tal kilometer ten westen van Koblenz. Minstens 8 mensen raakten gewond, al is het nog niet duidelijk of die verwondingen veroorzaakt werden door de bliksem.

Na de blikseminslag werden de optredens op de eerste dag van het driedaagse festival meteen stopgezet, en de tienduizenden fans moesten de weersomstandigheden afwachten. De Duitse weerkundige dienst sluit niet uit dat Rijnland-Palts tijdens het weekeinde moet afrekenen met extreme weersomstandigheden als hagel en stortregens.

bron: Belga