Overnachten in de Trump Tower? Het kon tot vorige week

Overnachten in de Trump Tower? Het kon tot vorige week

Toen het appartement in de wolkenkrabber van de Amerikaanse president Donald Trump te huur stond, was de Trump Tower al een druk bezette plek voor de presidentiële verkiezingscampagne. Opmerkelijk, aangezien gasten het appartement nog konden reserveren nadat Trump verkozen werd tot staatshoofd.

Dat is nu afgelopen. Toen de eigenares van het pand vorige week ontdekte dat een journalist van The New York Times geboekt had, werd de reservering meteen geannuleerd en werd de accomodatie offline gehaald. Het stulpje waarvoor huurders tussen de 300 en 450 dollar (omgerekend 284 425 euro) en per nacht neertelden, is verbazingwekkend lang onopgemerkt kunnen blijven. Hoe dat kon gebeuren is niet duidelijk. Airbnb onderzoekt momenteel de situatie.

Verboden

Volgens de Trump Organization is de verhuur van appartementen in de Trump Tower verboden. Daarom mochten gasten niet zeggen aan het personeel dat ze kwamen voor een Airbnb-overnachting. De eigenares vroeg expliciet om te zeggen dat ze haar kwamen bezoeken.