Oudste zeevogel ter wereld (64) in blijde verwachting

Oudste zeevogel ter wereld (64) in blijde verwachting

De vrouwelijke albatros Wisdom is gespot op het afgelegen Amerikaanse eiland Midway Atoll tijdens een paring. "Hoewel Laysanalbatrossen normaal gesproken trouw zijn voor het leven, heeft Wisdom waarschijnlijk meer dan één mannetje gehad", verklaart het Amerikaanse vis- en natuurbeschermingscentrum. Volgens de experts komt de zeevogel binnenkort terug om te broeden.

Wisdom werd voor het eerst in 1956 gezien terwijl ze aan het broeden was. Naar schatting was ze toen vijf jaar oud. Inmiddels is ze moeder van zeker 36 jongen. "Met het oog op de dramatische afname van de zeevogelpopulatie wereldwijd, een daling van 70 procent sinds de jaren vijftig, is Wisdom een symbool van hoop en inspiratie geworden", zei natuurbeschermer Dan Clark tegen Sky News.

Wisdom heeft in haar leven meer dan 9 miljoen kilometer afgelegd terwijl ze op zoek was naar voedsel, zoals vis, schaaldieren en de eitjes van vliegende vissen. Ze kan elk moment terugkeren naar Midway om haar ei te leggen, net zoals in de voorbije vijf decennia.

Foto Pixabay