Ouders zetten meer dan 900 foto's van hun kind online nog voor het vijf wordt

Ouders zetten meer dan 900 foto's van hun kind online nog voor het vijf wordt

De meeste ouders zouden er alles voor doen om hun kind te beschermen, maar de komst van de sociale media leidt ertoe dat ze hun aandacht toch wat laten verslappen. Zo delen ouders meer dan 900 foto's van hun kinderen online nog voor de vijfde verjaardag van de kleintjes.

Een onderzoek uitgevoerd door The Parent Zone, een Engels bedrijf dat online informatie verzamelt voor ouders en grootouders, onthulde dat er door ouders gemiddeld 973 foto's op het internet worden gepost nog voor hun kinderen vijf worden. Bovendien blijkt uit de analyse dat 17 procent van de ouders hun privacyinstellingen niet controleert. Ze houden dus met andere woorden geen rekening met het publiek dat de foto's kan zien.

The Parent Zone vindt dit wat alarmerend. Het bedrijf beweert dat de ouders te veel delen en zo een digitale voetafdruk van hun kind creëren waar zoon- of dochterlief zelf geen controle over heeft.

"We houden er allemaal van om kostbare momenten in het leven van onze kinderen te delen met vrienden en familie en socialenetwerksites zoals Facebook hebben dat makkelijker dan ooit gemaakt. Terwijl het wereldwijde web families op de hoogte houdt van het alledaagse leven, kan het ook zijn dat het leidt tot té veel delen. Het is belangrijk dat we onze privacyinstellingen controleren om onszelf en onze omgeving te beschermen. De juiste instellingen zijn belangrijk indien je de controle wil behouden over je leven", zegt Russel Haworth, hoofd van het project.

"De jeugd van vandaag is de eerste generatie die opgroeit met sociale netwerken als een onderdeel van hun dagelijks leven, dus het is van belang om na te denken over hoe ze zich kunnen voelen over de inhoud van berichten die gedeeld worden eens ze ouder zijn. Niemand wil dat een potentiële werknemer hun babyfoto's bekijkt", gaat het verder.

Het bedrijf stelde een lijst met tips op voor de ouders over hoe hun privacyinstellingen aan te passen en over hoe te denken over foto's die ze delen op het internet.