Osama Bin Laden-café superpopulair in Brazilië

Osama Bin Laden-café superpopulair in Brazilië

Francisco Elder Brage is geen terrorist noch heeft hij een hekel aan de Verenigde Staten. Maar zijn bruine huid en grote grijszwarte baard zorgen ervoor dat hij als twee druppels water leek op de meeste gevreesde terrorist ter wereld, Osama Bin Laden. Iets dat hij zelfs pas doorhad toen willekeurige mensen foto's van hem begonnen nemen enkele dagen na de tragedie van 9/11.

In plaats van zich schuldig te voelen over de gelijkenis, besefte Braga al snel hoe al deze aandacht wonderen kon verrichten voor zijn zaak in Sao Paolo. De 54 -jarige veranderde de naam van zijn bar van Barbas naar Bar Bin Laden, een beslissing die hem sindsdien veranderde in een lokale beroemdheid.

Volgens het blad Vocatief leidde het succes van Fernandes tot de creatie van bijna een dozijn meer Osama bin Laden-bars en restaurants in Brazilië. Er is een restaurant genaamd Bin Laden and Family, een populaire nachtclub in Niteroi genaamd Bin Laden's Cave, en een bar in Porto Alegre, waar een Bin Laden lookalike bezoekjes brengt tijdens happy hour.

De zender Al Jazeera heeft hem twee keer bezocht om een ??verhaal te doen over de bar en zijn werk uniform bestaat uit camouflage en een tulband van de terrorist. Toen Bin Laden werd gedood werd Fernandes in een witte doek verpakt en op straat gedragen om mensen bang te maken. Dat was een stunt van een Braziliaanse tv-producent.  Ook een nep Obama kwam al op bezoek om samen op de foto te staan.

Een andere producent verkleedde hem in volledig strijd ornaat en liet hem op de set van een talkshow met een nep-bom lopen. En niemand noemt hem nog Francisco. "Het is 'Osama' of 'Bin Laden'," zegt hij.