OS 2018 - "Supertevreden gevoel na twee prachtige küren"

OS 2018 - "Supertevreden gevoel na twee prachtige küren"

Daags na zijn overtuigende korte kür zette Jorik Hendrickx zaterdag op de Winterspelen ook een bijna foutloze vrije kür neer. Op de tonen van het Concerto de Aranjuez, uitgevoerd door Il Divo, schaatste hij naar 164,21 punten, waarmee hij net als vrijdag zijn pr benaderde. "Ik denk dat ik een hele mooie kür heb neergezet. Er zat een heel klein foutje in, dat voor het publiek niet zichtbaar was en mij twee puntjes kost. Maar over het totaal ben ik heel tevreden, zeker na het EK (waar hij vorige maand teleurstelde met de tiende plaats, red). Ik zet twee mooie küren neer die zijn beloond met een mooie score."

Hendrickx stond vrijdag na zijn korte kür elfde (op dertig deelnemers). Na hem volgden zaterdag nog elf schaatsers. "Als iedereen nu nog voor mij eindigt, word ik vijftiende", rekende hij uit. "Ik kreeg vaak de vraag of ik beter zou doen dan in Sotsji (toen hij zestiende werd, red). Dit is mijn antwoord. Dit is super, zeker omdat ik geen viervoudige sprong uitvoer. Behalve Adam Rippon heeft iedereen in de top 15 zo'n sprong. Als ik die zou kunnen beheersen, zou ik nog beter scoren."

Zo'n aartsmoeilijke viervoudige sprong onder de knie krijgen is volgens de 25-jarige Hendrickx "geen onbegonnen werk". "Ik heb hem op training al gekund", zegt hij. "Het ligt niet buiten mijn mogelijkheden maar het vergt zoveel energie om erop te werken en het technisch aspect te verfijnen. Dit niveau en deze kür brengen, vraagt trouwens ook heel veel uren op het ijs. Wat kan ik vandaag meer wensen dan twee prachtige küren neer te zetten? Ik heb een supertevreden gevoel."

Volgende week zit Jorik Hendrickx in de tribune van de Gangneung Ice Arena om zijn jongere zus Loena aan te moedigen. "Gisteren vertelde ze na mijn korte kür dat ze nu ook aan de bak wil (lacht). Haar trainingen gaan heel goed. Ze moet vertrouwen hebben. Ze heeft er heel hard voor gewerkt, wij allebei. Ik hoop dat ze hier met een even tevreden gevoel mag staan."

.

bron: Belga